Een Frederiks smaakfeest

Dit voorjaar streek er een jong stel neer, rechtstreeks afkomstig uit Freiburg im Breisgau, waar ze een hotel bestierden. Voor die tijd hadden ze zich overigens al verdienstelijk gemaakt in enkele Nederlandse toprestaurants. Wat hen naar Groningen dreef? ,,Heimwee naar de stad’’, zegt de uitbaatster. Die meteen aantoont over bijzonder dienstgerichte kwaliteiten te beschikken. Als aperitief suggereert ze een gintonic gemaakt met Monkey 47, een lokale gin uit het nabij Freiburg gelegen Zwarte Woud. Zacht van smaak, met frisse tonen. En voordat we het weten staat er een amuse op tafel: een soesje met een hartige kerrievulling. Erbij broodjes met een mooie boter met limoen, sinaasappel en een beetje sambal. ,,Kijk, dat zijn smaken.’’

Lees hier het hele artikel van Jacques Hermus.