Over ons

Marjon

Met Bistro De Grote Frederik komt mijn droom uit, namelijk een eigen restaurant in onze lievelings- stad Groningen. Ik ben ooit begonnen als 15 jarig meisje bij restaurant De Pauw in Groningen. Een prachtig restaurant waar ik ontzettend veel heb geleerd, vooral mijn liefde voor wijn heb ik daar goed kunnen ontwikkelen. Een paar jaar geleden kreeg ik de kans om bij restaurant Inter Scaldes in Zeeland te werken. Het was een hele bijzondere ervaring met veel mooie wijnproeverijen en een geweldig team. Tja en toen kwam ik Arnejan tegen 🙂 hij had een hotel in Zuid Duitsland en ik ben de liefde gevolgd. We hebben samen ontzettend genoten van de prachtige omgeving van Freiburg. Ook de wijnen van de Kaiserstuhl hebben mijn hart veroverd, deze zult u dan ook regelmatig terug vinden in het glas. Fijn dat u er bent!

 

Arnejan

Koken is mijn hobby & mijn leven. Ik kwam als jongen van het eiland Texel al jong in aanraking met de horeca. Opeens had ik het, dit was wat ik wilde doen! Mijn carrière begon bij NH Grand Hotel Krasnapolsky waar ik veel geleerd heb.  Uiteindelijk werd ik Sous-chef bij restaurant Christophe in Amsterdam, waar ik de klassieke Franse keuken geleerd heb van chef Jean Joel Bonsens. 6 jaar geleden kreeg ik  de kans om samen met mijn broer een hotel/restaurant te openen in het zuiden van Duitsland, in de stad Freiburg  im Breisgau. Ik heb in die tijd mijn eigen kookstijl kunnen ontwikkelen, wat werd beloond met een aanbeveling van Michelin.